Elkaar inspireren door het delen van kennis

Boek '30 jaar gemeente Ouderkerk'

De gemeente waar ik woon en werk, gaf mij een bijzondere opdracht: het schrijven van de teksten voor het boek 'Route langs 30 jaar gemeente Ouderkerk.'


Het voelt als een eer om de schrijfster van dit historische boek te zijn.


Vaarwel Ouderkerk 

Het boek maakte deel uit van het afscheid van de gemeente Ouderkerk, omdat bijbehorende twee kernen en een buurtschap per 1 januari 2015 opgingen in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. In het gemeenteboek blikten we 30 jaar terug. Want 1985 was het jaar van de vorige herindeling. Toen vormden Gouderak, Lageweg en Ouderkerk aan de IJssel samen de gemeente Ouderkerk.


Trots op IJsseldorpen

Gedurende drie weken (deadline!) heb ik Ouderkerk en zijn cultuur nog beter leren kennen. Van het nieuwe Havenfront tot de schone Zellingwijk. Langs de Hollandsche IJssel vind je een bruisend verenigingsleven, waar sporthelden als Stefan de Vrij in het hart gesloten zijn. Ik dook in de geschiedenis van projecten waar de gemeente tussen 1985 en 2015 bestuurlijk een rol heeft gespeeld. Het leverde interessante interviews, gesprekken en leuke onderzoeken voor mijn verhalen op.


Het resultaat? Een gedrukte publicatie van 80 pagina's én dat ik nog meer van onze IJsseldorpen ben gaan houden!


Presentatie boek

De gemeente Ouderkerk organiseerde feestelijke activiteiten om samen met de burgers afscheid te nemen van de gemeente die nu onderdeel is van gemeente Krimpenerwaard. Op 11 december 2014 werd het boek door het College van B&W gepresenteerd tijdens de start van de Winterfair in Ouderkerk aan den IJssel.


Het boek 'Route langs 30 jaar gemeente Ouderkerk' is inmiddels uitverkocht. Je kunt het nog wel vinden in de bibliotheek en bij de Historische Vereniging.

 

Ik wens je veel leesplezier,

Linda

 

Blogger: Linda Moen

Limoen schrijft ook voor: