Elkaar inspireren door het delen van kennis

Opgeruimde tekst? Ontwoorden!

Veel mensen zijn in de ban van minimalisme. Meer leven met minder spullen. Daar hoef je geen digitale nomade voor te zijn. Yoga en kringloopwinkels hebben niks meer te maken met geitenwollen sokken. En opruimgoeroe Marie Kondo dringt menig Nederlands huishouden binnen nu haar methode op Netflix te volgen is. Allemaal onder het mom van rust en mindfulness. Goed voor jezelf, je werk en onze omgeving.

 

Does it spark joy?

 

'Word je er blij van' is zo'n KonMari-principe van vele opkomende opruimcoaches. Een regel die je als tekstschrijver vaak toepast. Want mijn opdrachtgevers én hun klanten worden blij van teksten die op orde zijn. Omdat ze zo lekker antwoord geven op je vraag aan Google. Of snel iets duidelijk maken over wat dan ook. 

 

Daarvoor maak je eerst concreet wat je wilt bereiken. De onderwerpen die dat ondersteunen geef je een vaste plek in je communicatie. Dan orden je de thema's in alinea's, waarbij je met het belangrijkste begint. Om vervolgens je tekst te ontdoen van overbodige woorden. Zo blijft een krachtig verhaal over.

 

Je zal zien, een tekst van minder woorden voelt rijker. Zeker weten dat je lezer daar content mee is. Het opgeruimde zooitje aan woorden boekt dus nog extra winst ook.

 

PS Onthaasten komt voor op vandale.nl. Ontwoorden en zelfs ontspullen vond ik niet. Een kwestie van tijd?

Referenties van Limoen zijn o.a.: